Adanceschool, Staalijzer Adegem
+32472815795
alexandravl@me.com

ALEXANDRA 

LATIN EN BALLROOM

Alexandra Van Landschoot:

Begeesterd oprichtster en passionele choreografe van Adanceschool.

Beste lezer en/of stijldanser,

Ikzelf ben opgegroeid samen met mijn 5jaar oudere zus en ouders die graag gingen stijldansen. Alle danspasjes begonnen reeds vanaf mijn 4 jaar toen mama en papa elke week naar de dansschool gingen stijldansen. Als kleine dansspruit wist ik al wat danspassen na te doen en dit met mijn sportschoentjes aan, jawel toen had ik nog geen dansschoenen. De danskriebel bleef kriebelen en ik zocht toen ook als kind en opgroeiende tiener naar allerlei dansvormen, ik startte met ballet, gevolgd door jazz en podiumdans, en danste 7 op 7 in dansscholen, de meeste passie lag toch wel bij het stijldansen. Ik ben er dus door gebeten, en wil graag mijn passie dan ook doorgeven aan iedereen, en dit op de correcte manier. Mijn zoektocht ging dus verder naar de richting van de professionele stijldanswereld. Een grote zoektocht, naar mensen die met liefde hun vak doorgeven, vooral hun vak kennen en ook hun kennis wensen door te geven.
Ik vond dan ook een professionele opleiding in de bakermat van het stijldansen te Londen, UK, onder de vlag van de wereldwijde IDTA, International Dance Teachers Association. Van 2006 tem 2013 bereikte ik dan ook meer dan 12 professionele diploma’s, allen behaald met grootste onderscheiding, dus heel trots dat mijn passie ook mijn beroep werd.
(lijst van behaalde diploma’s onder de IDTA: pre associate latin, pre associate ballroom, associate latin, associate ballroom, licenciate latin, licenciate ballroom, fellowship latin, fellowship ballroom, licenciate viennese waltz, licenciate argentine tango, associate freestyle, licenciate freestyle, john dilword sholarship award latin out of 962 candidates.). Naast deze opleiding van de IDTA zijn ook andere associaties voor mij van belang.
Ik legde mijn dansstudies af zowel als vrouwelijke als mannelijke danspartner in Latin dance, Ballroom dance, Viennese walz (Weense wals) en Argentijnse tango. Zo kan ik dus van de ene rol als (man) en de andere rol (vrouw) dus om switchen, heel handig dus !
Mijn danscoachen techniek zijn diegenen die dan ook de techniekboeken van Walter Laird (latin) en Guy Howard (Ballroom) hebben geschreven zoals Mrs. Yvonne Saunders, ik werk vaak samen met topcollega’s die zelf internationale faam hebben en hecht enorme belang aan kwaliteit te geven in dans.

Alles start met de moeilijke dingen makkelijk te doen maken. Kortom aan passie ontbreekt het mij niet om je te ondersteunen als danser of professional. Als specialist in danstechniek in ballroom en latin, is kwalitatief lesgeven steeds de prioriteit om jullie mooi te leren dansen en jullie doel in de danswereld te helpen bereiken.

Up to date blijven is dan ook steeds belangrijk om goed en verfijnt les te geven, waardoor ik regelmatig internationale stijldans congressen volg en richting Londen reis.

Tot binnenkort op de dansvloer, geen schrik, ben je een starter of professional, ik laat je direct thuis voelen!

Van harte, en met veel dansliefde voor stijldans !

Alexandra

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: