Adanceschool, Staalijzer 13a Adegem
+32472815795
alexandravl@me.com

ALEXANDRA 

Created with Sketch.

Alexandra Van Landschoot:

Begeesterd oprichtster en passionele choreografe van Adanceschool.

Mijn eerste danspassen begonnen vanaf mijn 4 jaar, toen mijn ouders ook zelf op de dansvloer stonden. Ik startte met ballet, gevolgd door jazz en podiumdans, en danste 7 op 7 in dansscholen voor optredens, workshop, audities ed meer, mijn grootste passie lag toch wel bij het stijldansen. 

In mijn zoektocht naar een professionele opleiding legde ik mijn trainingen af in de UK.
Om zelf mijn opleiding te betalen gaf ik toen les in een dansschool aan gevorderden tijdens de week, op maandag en dinsdagen volgde ik dan opleidingen in de UK, en dit gedurende 8 jaar lang. En als ik in België was vertrok ik om 4u ’s ochtends, nam de Eurostar, startte met trainen om 10-17u in UK, en kwam rond 1.30u ’s nachts terug, nu ondanks Corona blijven we in contact met mijn trainers, maar ik verlang er al naar van zodra de Corona voorbij is om terug in UK bij mijn trainers te staan en kennis door te geven aan mijn studenten hier op de dansschool. In mijn UK opleiding had ik dan ook het geluk om getraind te worden door de top van de UK, waardoor ik ook op die manier lesgeef.

De professionele opleiding in de UK volgde ik onder de vlag van de wereldwijde IDTA, International Dance Teachers Association.
Van 2006 tem 2013 bereikte ik dan ook meer dan 12 professionele diploma’s, allen behaald met grootste onderscheiding, dus heel trots dat mijn passie ook mijn beroep werd.
(lijst van behaalde diploma’s onder de IDTA: pre associate latin, pre associate ballroom, associate latin, associate ballroom, licenciate latin, licenciate ballroom, fellowship latin, fellowship ballroom, licenciate viennese waltz, licenciate argentine tango, associate freestyle, licenciate freestyle, john dilword sholarship award latin out of 962 candidates.). Naast deze opleiding van de IDTA zijn ook andere associaties voor mij van belang.
Ik legde mijn dansstudies af zowel als vrouwelijke als mannelijke danspartner in Latin dance, Ballroom dance, Viennese walz (Weense wals) en Argentijnse tango. Zo kan ik dus van de ene rol als (man) en de andere rol (vrouw) dus om switchen!
Mijn danscoachen techniek zijn diegenen die dan ook de techniekboeken van Walter Laird (latin) en Guy Howard (Ballroom) hebben geschreven zoals Mrs. Yvonne Saunders, ik werk vaak samen met topcollega’s die zelf internationale faam hebben en hecht enorme belang aan kwaliteit te geven in dans op wereldniveau zoals Alex Ivanets, Lisa Bellinger, Craig Shaw, Craig Draper, Gunnar Gunnarson….

Kortom aan passie ontbreekt het mij niet om je te ondersteunen als danser of professional. Als expert in danstechniek ballroom en latin, is kwalitatief lesgeven steeds de prioriteit om jullie mooi te leren dansen en jullie doel in de danswereld te helpen bereiken. Lessen kunnen gegeven worden in NL – ENG – FR. 

Up to date blijven is dan ook steeds belangrijk om goed en verfijnt les te geven, waardoor ik regelmatig internationale stijldans congressen volg en bij mijn coachen richting Londen reis, vaak samen met studenten of assistenten.

Tot binnenkort op de dansvloer, geen schrik, ben je een starter of professional, ik laat je direct thuis voelen!

Van harte, en met veel dansliefde voor stijldans!

Alexandra

%d bloggers liken dit: