OPENINGSDANS

Als je in het huwelijksbootje stapt heb je natuurlijk aan alle details gedacht. De locatie, gemeentehuis, kerk, suite, alles heeft een bepaald thema, kleur, iedereen is perfect tot in de puntjes gekleed, de gastenlijst, de tafelschikking, speeches, welke muziek er zal spelen bij het diner en ’s avonds bij het dansen, maar het belangrijkste van al is natuurlijk jullie 1ste dans ! Die moet onvergetelijk zijn, en zal je heel je leven meedragen als ‘jullie’ openingsdans. Misschien heb je er nog niet bij stilgestaan dat 4 à 5 minuten heen en weer wiebelen op 1 tegel vrijwel heel lang kan duren, vooral wanneer de ganse familie, vrienden en kennissen jullie zitten te bekijken…1 tegel is nu eenmaal niet groot.
Wil je een goed plan…wil je dat je publiek een kippevel-moment bezorgen? Wil je dat je hiermee echt een onvergetelijke indruk maakt…schakel dan een professional in zodat  jullie op weg geholpen worden om jullie openingsdans tot een unieke en onvergetelijke openingsdans te maken.

Een goed stappenplan voor jullie openingsdans:

Suggestie 1: zoek samen jullie muziek uit…
Suggestie 2: Timing is everything!
Suggestie 3: Pas je kledij er op af
Suggestie 4: Danslessen zijn voor een leven lang
Belangrijke weetjes!

Suggestie 1:
Niets is er moeilijker voor beiden om op zoek te gaan naar de muziek voor jullie openingsdans. Laat je daarom niet van de kaart brengen door familie of vrienden, vaak is dit immers niet noodzakelijk de muziek dat jullie beiden graag horen… Luister vooral naar jullie hart, neem muziek dat voor beiden aanspreekt, een betekenis heeft voor jullie beiden, of jullie gewoon supertof vinden, ongeacht wat anderen zouden denken, wat treft jullie, jullie eerste favoriete deuntje, film, wat jullie samen herinneren als…

Suggestie 2: Timing is everything!
Het beste prik je je start en lesdatums een 3maanden vooraf (neem er ook genoeg, mocht je een extra les nodig hebben heb je reeds er rekening mee gehouden, annuleren kan steeds, datums bijzetten is moeilijker). Sommige koppels nemen vrij laat hun lessen met slechts enkele weken vooraf, dit zal je veel spanning en stress bezorgen… Neem dus tijd genoeg op voorhand zodat je zelfzeker en vol zelfvertrouwen jullie dans kan dansen en vooral er ook kunt van genieten! Dus maakt tijdig een afspraak en boek je agenda (ps: we bieden trouwdanspakketten reeds van 6 lessen…)

Suggestie 3: Pas je kledij er op af
Een trainingsbroek en gymschoenen zijn misschien wel heel gemakkelijk en comfortabel, maar met een groot vermoeden draag je dit wellicht niet op je huwelijksdag, voor de bruid is het dansen in een jeansbroek volledig anders dan bij het dragen van een jurk. Dus draag jij op je trouwdag een prinsessenjurk, een strak kleed, een sluier, laat het dan ook even weten, wij hebben op onze dansschool zelf oefentrouwkledij waar je steeds mee mag oefenen, of breng een kleedje mee dat ook de ruimte weergeeft waarin je kan bewegen zodat je je volledig kan voorbereiden. Dit is zowel handig voor de bruid als voor de bruidegom, die zo ook rekening zal leren houden met afstand oa. om rond te stappen rekening houdend met sleep, sluier…
Een trouwjurk zelf is een vaak dure en prachtige jurk, en kan soms een paar kilo extra wegen, dus oefenen met soortgelijke jurken is dus een noodzaak.
Belangrijk ook het oefenen met de schoenen die je zal dragen = een ‘must’. Nieuwe schoenen hebben sowieso een ‘inlooptijd’ nodig om comfortabel te zitten en misschien schakel je wel over op een 2de paar schoenen.

Suggestie 4: Danslessen zijn voor een leven lang
De dag gaat zo snel voorbij dat na een paar weken de trouwkledij, kaartjes en cadeautjes worden opgeborgen, bloemen verwelken, maar een geslaagde openingsdans draag je mee een leven lang, het staat op film, foto, en vooral in jullie lichaam en geest, je ontvangt er gratis een les in zelfzekerheid, zelfvertrouwen, en leert je lichaamshouding te verbeteren en bovendien krijg je de kennis om hiervan gebruik te maken en nog verder te dansen op andere feesten / cruises maar dan als ‘(h)echt’ koppel 🙂

Belangrijke weetjes:

Coördineer je fotograaf en videograaf vooraf zodat hij of zij klaar is om je prestatie vanuit de beste hoek te filmen en te fotograferen.

(vraag gerust voor contacten en meer uitleg aan ons)

Kan het orkest of de DJ je gekozen nummer spelen ?

Wanneer en hoe zal de DJ jullie aankondigen.

Test vooraf met belichting – volgspots – mist en nevels op de dansvloer

(vraag gerust voor contacten en meer uitleg aan ons)

Danst vader-schoonmoeder-bruidsmeisjes-getuigen mee in jullie dans… dan oefen je dit in groep vooraf!

Vraag hieronder jullie afspraak voor een bespreking van jullie grote dag !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: